Scrisorile cetățenilor către liderii naționali: Aprobarea Responsabilității pentru Construirea Păcii Mondiale la Adunarea Generală a ONU

Scrisorile cetățenilor către liderii naționali: Aprobarea Responsabilității pentru Construirea Păcii Mondiale la Adunarea Generală a ONU

Pe data de 14 martie, în Seul, Coreea de Sud, s-au adunat 30 000 de persoane din toate sectoarele societății, inclusiv oficiali guvernamentali, lideri religioși, șefi ale ONG-uri, mass-media și cetățeni simpli, pentru a dubla eforturile pentru adoptarea dreptului internațional pentru pace.

Cu ocazia celei de a 3-a Comemorări Anuale a Declarației Păcii și Încetării Războiului (DPCW) a fost găzduită de un ONG de pace internațional, Cultura Cerului, Pacea Mondială, Restabilirea Luminii (HWPL), pentru a împărtăși progresul activităților întreprinse pentru a introduce DPCW ca rezoluție ONU.

DPCW a fost elaborată de experții în drept internațional și include principiile de construire a păcii, cum ar fi interzicerea folosirii forței, dezvoltarea relațiilor prietenești și soluționarea pașnică a disputelor. Și subliniază cooperarea internațională bazată pe dialogul interconfesional și pe participarea civică pentru a crea și răspândi o cultură a păcii.

Dl Pravin Harjivandas Parekh, președintele Confederației Barului Indian, a declarat: "Forța HWPL este de a trezi și de a lega civilul cu ideea păcii. DPCW se conectează considerabil cu contribuabilii societății civile, deoarece pacea nu poate fi continuată doar prin vocile elitelor și proceselor instituționale. Aceasta sugerează că societățile civice funcționează ca actori care construiesc pacea care urmăresc implementarea reprezentării cetățenilor încurajând o cultură a păcii ".

În ceea ce privește o cultură a păcii, doamna Anna Cervenakova, membră a Centrului de Cercetare pentru Drepturile Omului, a explicat că aceasta înseamnă un anumit sistem de valori în care, în primul rând, respectul pentru viața umană, încheierea războiului, conflictele armate sau violența și întreprinderea acțiunilor de promovare a păcii, a drepturilor omului, a libertăților fundamentale, a dezvoltării durabile și a nevoilor de mediu pentru generațiile de azi și generațiile viitoare.

Potrivit raportului de progres anunțat la eveniment, DPCW este susținută de Seychelles, eSwatini și Comoros la nivel guvernamental. La nivel internațional, organizațiile interguvernamentale, cum ar fi PARLACEN (Parlamentul Central American), PAP (Parlamentul Panafrican) și Centrul pentru BBS (Centrul Internațional pentru Studii și Consensuri și Studii Practice Mările Neagră-Baltice), au cooperat cu HWPL la adoptarea DPCW prin semnarea MOU.

Împreună cu sprijinul oficial din partea guvernelor și a organizațiilor internaționale, aniversarea din anul acesta a evidențiat "Scrisorile de Pace" adresate șefilor de state și ambasadorilor ONU din 193 de țări. Scrise de cetățeni la nivel mondial, "Campania Scrisorile de Pace", ca parte a planului de reprezentare pentru mișcarea internațională de consolidare a păcii prin participare civică, a fost realizată în întreaga lume pentru a colecta sprijinul femeilor, tinerilor și cetățenilor pentru stabilirea unui cadru de lucru obligatoriu pentru dreptul internațional de pace.

"Din 2018, IPYG a colectat peste 200.000 de scrisori de pace și le-a trimis celor șapte șefi de state: Africa de Sud, Indonezia, Noua Zeelandă, Namibia, Malaiezia, Bosnia și Herțegovina, Coreea de Sud. Începând cu ziua de azi, avem mari așteptări pentru viitorul său. Primul obiectiv este depunerea DPCW la Adunarea Generală a ONU sub forma unui proiect de rezoluție și adoptarea acestuia. A doua este crearea unei noi peninsule pentru a realiza unificarea pașnică. Să devenim împreună eroi ai păcii ", a declarat dl Young Young Chung directorul general al IPYG.

În cadrul celei de-a doua sesiuni, au avut loc prelegeri de pace cu tema "Rolul societății civile pentru unificarea pacifistă, schimbul și cooperarea Peninsulei Coreene". Aceste prelegeri de pace au avut scopul solicitarea eforturilor de colaborare ale societății civile pentru consolidarea păcii între cele două Corei, pe baza principiilor DPCW.

Președintele Man Hee Lee de la HWPL a spus: "Coreea a suferit multă durere din cauza divizării, care încă amenință viața noastră de zi cu zi. Când aveam 20 de ani, nu aveam de ales decât să mă alătur războiului tragic. Trebuie să ascultăm ce au spus soldații. Ei și-au învinuit țările. Pot țările să compenseze pierderile de vieți omenești? Nu ar mai trebui să mai fim victime ale războiului din lumea noastră. Ar trebui să rămânem liniștiți și să nu facem nimic referitor la această realitate?

"Unificarea Germaniei a fost declanșată de cetățeni, nu de forță sau de politică. Unii ar putea spune că confruntarea militară servește drept o provocare majoră pentru pace și unificare. Folosirea forței trebuie să fie descurajată pentru a atinge pacea, care este desemnată în DPCW. Are principii pentru a asigura pacea în era noastră. Atunci când prezentăm pacea liderilor noștri naționali, ei pot fi avocați ai păcii; Dar dacă nu ascultă poporul lor, vor fi ca infractori împotriva păcii ", a adăugat el.

Scrisoarea de Pace cere susținere la nivel national pentru DPCW și dorește ca lumea păcii și încetarea războaielor să fie trimisă fiecărui șef de stat din toată lumea. În România, această mișcare a Scrisorii de Pace a continuat din 2018. Pe data de 14 martie, grupul de tineri din România „Masterpace” au trimis biroului Administrației Prezidențială Scrisori de Pace scrise de mână care conțin dorința tinerilor pentru pace.

Pe data de 19 martie, oamenii de etnie romă care doresc pacea s-au întâlnit în biroul Centrul European de Integrare a Romilor(CEIR) pentru a scrie Scrisori de Pace actualului președinte al României pentru susținerea DPCW.

Pe data de 1 și 2 aprilie luna care vine, Ministerul Afacerilor Externe al României va găzdui o conferință cu titlul „Rolul Diplomației Culturale în Demersul Conflictelor Protejate” co-organizată de Heavenly Culture, World Peace, Restoration of Light (HWPL) și de Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului (ISACCL) și în colaborarea cu Centrul pentru Sudiile Mării Negre-Mării Baltice (Centrul pentru BBS). În cea de-a doua zi, 20 de foști și actuali președinți ai țărilor din UE și oficiali de nivel înalt vor participa la o sesiune pentru susținerea DPCW. În aceeași zi, o altă sesiune pentru pace va avea loc la Hotelul Ramada unde educatorii de pace vor avea timp să scrie Scrisoarea de Pace solicită necesitatea DPCW pentru a fi legiferată ca și lege internațională.

Organizația gazdă, HWPL, este un ONG de pace în Statut Consultativ Special cu ECOSOC al ONU și asociat la Guvernul Metropolitan din Seul și DGC al ONU. În scopul încetării tuturor războaielor și creării unei lumi pașnice ca moștenire pentru generațiile viitoare, HWPL a desfășurat trei inițiative principale de pace - Legea internațională pentru pace, Întâlnirea dialogului inter-confesional și educația pentru pace.

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686