Protestul AUR pentru salvarea pădurilor a continuat la Sebeș!

Protestul AUR pentru salvarea pădurilor a continuat la Sebeș!

Protestul organizat duminică de către Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) pentru salvarea pădurilor a continuat și luni în Sebeș (jud, Alba). Reprezentanții AUR au identificat, pe parcursul nopții trecute și al acestei dimineți, mai multe camioane încărcate cu lemne care nu aveau actele sau încărcătura în regulă.

Pe parcursul întregii nopți și până în această dimineață în jurul orei 6:00, la locațiile firmelor Kronospan și HS Timber din Sebeș au apărut mai multe camioane încărcate cu lemne. Reprezentanții AUR au verificat camioanele în aplicația SUMAL, iar acolo unde au existat suspiciuni a fost chemată Poliția prin apel la 112.

În România în care dispar săptămânal zeci de hectare de pădure, Garda Forestieră și ISCTR nu au un serviciu de permanență. Astfel, pe parcursul nopților și în weekend nu pot fi efectuate controale la camioanele care transportă lemne.

Mai mult, reprezentanții AUR au trebuit să meargă la sediul Poliției să discute cu comandantul pentru a avea polițiști în teren. De asemenea, au trebuit contactate cele două ministere de care aparțin ISCTR (Ministerul Transporturilor) și Garda Forestieră (Ministerul Mediului), pentru ca cele două instituții să participe la acțiunea de control a camioanelor cu lemne. 

După o luptă de lămurire cu autoritățile statului - Poliție, ISCTR, Garda Forestieră – ce a durat până în jurul orei 10:00 în această dimineață și după mai bine de o oră de încercări eșuate din cauza metodelor folosite de instituțiile statului, am reușit să obținem cântărirea unui camion cu lemne care putea depăși limita maximă admisă pe șosele. Mai bine de o oră pentru a verifica un singur camion, ceea ce ne arată că metodele folosite de către instituțiile statului, în acest caz ISCTR, nu sunt demne de secolul în care trăim.

Prin demersul nostru ne dorim să demonstrăm cum și cât se fură cu adevărat din pădurile României, fără ca instituțiile statului să acționeze!

Este nevoie ca toți să luăm atitudine față de jaful din păduri și, într-un final, poate se vor sesiza și cei aflați în fruntea Guvernului și a ministerelor pentru a opri furtul din avuția națională, dar și pentru a găsi metode simple și eficiente de control și pentru aplicarea legii.

 

 

Departamentul de comunicare al Alianței pentru Unirea Românilor

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686