Baschet: Meci dificil pentru CSU Alba Iulia

Baschet: Meci dificil pentru CSU Alba Iulia

Echipa universitară întâlnește miercuri seara, cu începere de la ora 18:00, în Sala de Sport a Universității, pe ICIM Arad, într-un meci care contează pentru etapa a VI-a a Ligii Naționale de baschet feminin. Partida se anunță una grea pentru universitare, având în vedere că întâlnesc vicecampioana și deținătoarea Cupei României și una din principalele candidate la titlu în acest sezon. Totuși, gazdele ar putea profita de avantajul propriului teren și de faptul că au o mare dorință de a demonstra că se numără și în acest an printre ”granzi” și pot lupta pentru trofee.

În ceea ce privește debutul de sezon, ambele formații au înregistrat câte un insucces, reușind însă să câștige toate celelalte partide disputate în cupă sau campionat. Astfel, CSU Alba Iulia a trecut optimile de finală ale Cupei de Nova Vita Tg. Mureș după o dublă manșă câștigată categoric și urmează să întâlnească în sferturi pe CSM Satu Mare. În primele cinci etape din campionat sportivele antrenate de Miroslav Popov au trecut reușit 4 victorii (cu Phoenix Galați, Olimpia Brașov, Universitate Cluj-Napoca și BCM Timișoara), însă au pierdut dezastruos dispta cu campioana en-titre, CSM Târgoviște. De cealaltă parte, arădencele au depășit Univ. CSM Oradea în Cupă, după ce au câștigat ambele partide, tur-retur și vor întâlni mai departe pe Phoenix Galați. În ceea ce privește campionatul național, ICIM a pierdut clar la Alexandria, însă este lider în clasament, având alte cinci victorii (o partidă jucată în avans) cu Rapid București, Univ. CSM Oradea, Sepsi Sf. Gheorghe, CSM Târgoviște și BCM Timișoara.

În confruntările directe, avantajul este clar de partea trupei din județul Arad, care conduce cu scorul de 13-4, sezonul precedent cele două formații întâlnindu-se de nu mai puțin de 7 ori (2 ori în campionat, 2 în cupă și 3 în Liga Europei Centrale), scorul sezonului fiind de 4-3 pentru vicecampioane. Totuși, CSU a câștigat cea mai importantă dispută din sezonul 2013/2014, cea din finala CEWL, scor 69-59, trupa universitară adjudecându-și astfel trofeul.

Meciul de mâine seară este unul special pentru trei dintre jucătoarele de la CSU, care au trecut la un moment dat în carieră pe la adversarele din Arad. Astfel, Alexandra Uiuiu, Larisa Toma și Elisabeth Pavel au evoluat pentru cel puțin un sezon la ICIM. De asemenea, în lotul arădencelor se află o fostă universitară, Ildiko Nagy.

CSU Alba Iulia

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686