Copii albaiulieni pe podium la Cupa “Mos Nicolae” la sah de la Targu Mures

Pentru câțiva copii albaiulieni, care studiază șahul în grupele de performanță ale maestrului FIDE Marius Ceteraș, Mos Nicolae a sosit în acest an cu două zile mai devreme. Fericita întalnire cu Moș Nicolae a avut loc duminică la Târgu Mureș, acolo unde Clubul Sportiv Școlar din localitate, în colaborarea cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Mureș, a organizat un puternic turneu juvenil, Cupa “Moș Nicolae”, la care au participat câteva zeci de tineri iubitori ai sportului minții din județele Alba, Cluj, Harghita și Mureș.

Cel mai bun rezultat al delegației albaiuliene a fost obținut de Ianis Mihai Tarciuc, clasat pe locul 2 la categoria copii sub 10 ani, la egalitate de puncte cu primul clasat Vlad Alexandru Enache (Târgu Mures) și cu Raul Ferentiu (Cluj-Napoca), toți trei acumulând 5,5 puncte din 7 partide jucate.

Surpriza a fost produsă de Anamaria Călina Furdui, care s-a clasat pe locul 3 la categoria fetițe sub 8 ani, deși are doar 6 ani și a debutat în competițiile pentru copii legitimați doar în urmă cu două săptămâni.

Foarte aproape să urce pe podium a fost și Gheorghe Pleșa, clasat pe locul 5, dar merită remarcată și evoluția curajoasă a celorlalți copii albaiulieni participanți la categoria copii legitimați sub 8 ani, Răzvan Burja - Udrea (8 ani), Andrei Simina (7 ani) și Alexandru Simina (6 ani), care după ce au obținut mai multe premii în concursurile pentru copii nelegitimați, au început din acest an să participe în competițiile interjudețene pentru copii legitimați, urmând a-și face debutul în campionatele naționale de copii și juniori în 2017.

Toți copiii participanți la competiție au primit din partea lui Moș Nicolae pungi pline cu dulciuri, primii clasați fiind recompensați cu medalii și cupe.

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686